Atam vəfat edəndən sonra qardaşım Rüfətlə münasibətlərimiz bir az soyumuşdu. Səbəb miras bölgüsü idi. Heç kəs istəmirdi bu qədər pul üstündə dalaşaq, amma elə öz-özünə oldu. Hərə öz evinə çəkildi, telefon zəngləri azaldı, bayramlarda belə görməzdən gəldik bir-birimizi. Altı ay belə keçdi. İçimdə bir yara idi, qardaşımı çox istəyirdim, amma qürurum mane olurdu. Ta ki, həmin günə qədər. Günlərin bir günü işdə idim, qapı açıldı, Rüfəl içəri girdi. Əlində bir buket gül, üzündə məəzun təbəssüm. "Bacı" dedi, "bağışla məni". O anda ağlamağa başladım. Nə qədər darıxmışdım onunla söhbət etməyə, gülməyə, uşaqlığı xatırlamağa. Axşam evimizə gəldi, bir yerdə çay içdik, şam yeməyi yedik. Sonra divanda oturub söhbət edirdik, birdən telefonu çıxartdı. "Bax" dedi, "sənə bir şey göstərim". Əlindəki telefonu mənə uzatdı. Ekranda bir proqram var idi, üzərində yazılmışdı:
sports betting mostbet. "Nədir bu?" dedim. Güldü. "Bu mənim yeni hobbimdir" dedi. "Son aylar bununla məşğulam, həm də yaxşı pul qazanıram".
Rüfəl mənə danışmağa başladı. Necə ki, atamın ölümündən sonra özünü çox pis hiss edib, təsəllini idman mərclərində tapıb. Əvvəlcə kiçik məbləğlər qoyub, sonra öyrənib, indi də müntəzəm qazanırmış. Mənə də tövsiyə etdi. "Bacı" dedi, "sən də cəhd et. Həm vaxt keçər, həm də qazanarsan. Mən sənə hər şeyi öyrədərəm". Əvvəlcə istəmədim. Qumardan qorxurdum. Amma Rüfəl israr etdi. Dedi, "bu sadəcə şans deyil, bu bilikdir. İdman bilirsən, statistikaları öyrənirsən, analiz edirsən. O zaman qazanma şansın artır". Düşündüm, bəlkə doğrudan da cəhd edim? Nə itirəcəm ki? Qardaşımla bir yerdə vaxt keçirərik, söhbət edərik. Razılaşdım.
Həmin həftəsonu Rüfəl mənim evimə gəldi, bir yerdə proqramı yüklədik, qeydiyyatdan keçdik. O mənə izah etdi ki, hansı liqalara baxmaq lazımdır, hansı komandalar formadadır, hansı oyunçular zədəlidir. Futbolu sevirdim, amma bu qədər dərin bilmirdim. Rüfəl mənə hər şeyi addım-addım öyrətdi. "Əvvəlcə az pul qoy" dedi, "öyrən, sonra artır". Mən də əlli manat yatırdım hesaba. O həftəsonu bir neçə oyun seçdik. İngiltərə Premyer Liqası, İspaniya La Liqası, İtaliya A Seriyası. Rüfəl dedi, "gəl ikimiz də eyni mərcləri qoyaq, birlikdə izləyək". Elə də etdik. Şənbə günü axşam, çay içə-içə televizordan oyunları izləyirdik. Bir komanda qol vuranda qışqırırdıq, uduzanda üzülürdük. Elə bil uşaqlıqda idik, yenə birlikdəydik. O gecə beş oyundan üçü qazandı. Mənim əlli manat yetmiş beş oldu. Rüfəl də qazanmışdı. "Gördün?" dedi. "Bu işdə şans da var, amma bilik də". Mən çox sevindim. Nə qədər gözəl idi həm qardaşımla vaxt keçirmək, həm də pul qazanmaq.
Aradan bir neçə həftə keçdi. Hər həftəsonu Rüfəl mənə gəlirdi, ya da mən ona gedirdim. sports betting mostbet bizim üçün bir növ oyuncaq oldu. Həftə içi bir-birimizə mesaj yazırdıq: "bu komanda necə oynayacaq?", "sabahkı oyuna nə düşünürsən?". Birlikdə analiz edirdik, statistikaları öyrənirdik. Mən artıq təcrübə qazanmışdım. Artıq Rüfəlin köməyi olmadan da mərc edə bilirdim. Və qazanırdım da. Həmişə deyil, əlbəttə. Uduzduğum da olurdu. Amma ümumi balansda qazancda idim. Üç ay ərzində hesabımda min manat yığıldı. Mən inana bilmirdim. Heç vaxt bu qədər asan pul qazanmamışdım. Bankda işləyirəm, hər qəpiyin nə qədər zəhmət olduğunu bilirəm. Amma bu, başqa idi. Bu, bir növ oyun, əyləncə, və eyni zamanda qazanc.
Bir gün işdə xəbər gəldi ki, əməliyyata ehtiyacım var. Kiçik bir əməliyyat, amma bahalı. Üç min manat. Pulum yox idi. Kredit götürmək fikirləşirdim. Rüfələ dedim, o da mənə kömək etmək istədi, amma onun da imkanı yox idi. Oturub düşündüm. Bəlkə bu mərclərdən bir az daha çox qazana bilərəm? Riskli idi, amma başqa yolum yox idi. Rüfələ dedim, o da razılaşdı. Dedi, "bacı, sənə kömək edəcəm, birlikdə oyun seçərik". Həmin həftə çox diqqətli olduq. Statistikaları yenidən gözdən keçirdik, zədəli oyunçulara baxdıq, komandaların motivasiyasını öyrəndik. Beş oyun seçdik. Hər birinə yüz manat qoyduq. Beş yüz manat risk edirdim. Ürəyim döyünürdü. Rüfəl dedi, "qorxma, bacı, mən sənin yanındayam".
İlk oyun başladı. Komandam qol vurdu. Qazandıq. İkinci oyun, yenə qazandıq. Üçüncü oyun, məğlub olduq. Dördüncü oyun, qazandıq. Beşinci oyun, qazandıq. Dörd qələbə, bir məğlubiyyət. Ümumi qazanc iki min manat oldu. Mənə əməliyyat üçün lazım olan pulun iki qatı. Sevincdən nə edəcəyimi bilmirdim. Rüfəli qucaqladım, ağladım. O da ağladı. Dedi, "bacı, mən səni çox sevirəm". O an anladım ki, atamın ölümü bizi ayırmadı, əksinə, bu oyun birləşdirdi. Həyat nə qədər qəribədir, elə deyilmi?
Əməliyyatım uğurla keçdi. İndi sağlamam. Hələ də oynayıram, amma daha ehtiyatlı. Həftədə bir neçə dəfə, kiçik məbləğlərlə. Və həmişə Rüfəllə birlikdə. O mənim ən yaxşı dostum, ən yaxın adamımdır. Birlikdə qazanırıq, birlikdə uduzuruq. Əsas odur ki, birlikdəyik. sports betting mostbet bizə təkcə pul qazandırmadı, həm də qardaşımı geri qaytardı. Mən buna görə minnətdaram. İndi hər dəfə oynayanda düşünürəm, bəlkə atam da bizi görür və sevinir. Bəlkə o da istəyirdi ki, biz barışaq, birlikdə olaq. Və oldu. Hər şey yaxşı oldu. Həyat davam edir. Və mən bilirəm ki, qarşımda hələ çox gözəl günlər var. Rüfəllə birlikdə.